Szakmai nap Balatonkenesén

2017. március 10-11-én szakmai napot tartottunk Balatonkenesén. Nyolc olyan kórházi osztály képviselte magát az eseményen, ahol már működik az “A te hangodat ismerem” program.
S hogy miből tudtuk mindezt létrehozni? Az Új Európa Alapítvány jubileumi nyereményjátékán tavaly szeptemberben 1 millió Ft-ot nyertünk, s ebből a pénzből megvalósíthattuk az egyik nagy álmunkat: az “Énekes PIC osztályok” mindegyikéből két nővért és egy orvost vendégül láthattunk a Hotel Marina-Portban, Balatonkenesén, hogy közösen gondolkodhassunk, megoszthassuk a tapasztalatokat – s egymás hangját is jobban megismerjük.

Pénteken megismerkedtünk, “csapatot építettünk” és rengeteget énekeltünk. Szombaton előadást hallgattunk, játszottunk és természetesen énekeltünk is.

Néhány fotó kíséretében egy dal, amit Balatonkenesén énekeltünk: Youtube

“Terápiás hatása volt számunkra.” “Ügyelet után érkeztem, fáradt voltam, nem ismertelek bennetetek, a többi kórházból is alig valakit, aztán egy óra múlva észrevettem magamon, hogy kezdek feltöltődni, mosolygok, sőt nevetek.” “Jó lenne máskor is találkozni, együtt beszélgetni, énekelni.” “Szeretnénk, ha nekünk is megszerveznétek a közös éneklést a kórházban, hogy a szülők és a babák után mi is kaphatnánk egy kis töltődést.” Ezeket a mondatokat nővérek, főnővérek, gyermek-intenzíves szakápolók, orvosok mondták nekünk a búcsúzáskor, nyolc kórház képviselői.